Balatonči in Murka

Nepozabna predstava o prijateljstvu…

Iskriva zgodba o dveh tujcih, ki prihajata vsak iz druge države, vas bo nasmejala do solz. Prikupen krt Balatonči in simpatična kokoška Murka sta novopečena soseda. Drug drugemu tujca, ki govorita vsak svoj jezik in imata različne navade in običaje. Med njima velikokrat pride do nesoglasij, saj Murka ne razume madžarskega jezika, Balatončiju pa Murka vozlja živčke z glasnim poslušanjem harmonike in plesanjem.

Ob pripravi na plesno tekmovanje v polki, kuhanju slastnega bograča in nezgodi Balatončija, glavna junaka podirata meje, saj se kljub nerazumevanja jezika povežeta in si pomagata. Postaneta najboljša prijatelja in spoznata, kaj je v življenju zares pomembno. Predstava je polna pristne polke in čardaša, plesa in smeha. Otroci in odrasli se boste nasmejali do solz, obenem pa na zabaven način spoznavali madžarsko in slovensko kulturo ter običaje.


Prepoznavanje in premagovanje predsodkov in stereotipov, razumevanje odnosov moči v družbi ter posledic pripadnosti je osnova za upoštevanje in spoštovanje različnosti ter dobrih odnosov. O tem govori predstava in tako na zabaven način ozavešča otroke o tem, kako pomembno je živeti v sožitju, ne glede na socialno, ekonomsko, kulturno ali etnično poreklo

Naša organizacija Zveza Slovencev na Madžarskem že več let sodeluje z Miškinim gledališčem. Moramo priznati, da so predstave za naše porabske malčke zelo primerne, ker uporaba mnogih vizualnih efektov, gibov in zvokov olajšajo uživanje v predstavi tudi tistim otrokom, ki manj obvladajo slovenski jezik, torej z lahkoto razumejo vse, kar vidijo in slišijo na odru. Komunikacija je neposredna med igralci in občinstvom. Igralci so odlični, saj sodelujejo in skupaj z otroki oblikujejo predstavo.

Gyöngyi Bajzek, sekretarka Zveze Slovencev na Madžarskem

NAMENJENA OTROKOM OD 3 .LETA NAPREJ.

Trajanje predstave: 35 min

Vloga gledalcev: Pomagajo sosedoma pri sporazumevanju, plesu in kuhanju bograča.

Igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan, Martin Gerbec, Zarja Pavlin


Naslov

Lendavske gorice 427/b, 9220 Lendava

Pokličite nas
041 824 916
02 575 1729