Čarobna Vililandija

Predstava o pisanem svetu odraščanja kot ga vidijo otroške oči...

Pravljična predstava nas popelje v čudežno deželo Vililandijo, kjer je vse mogoče, tudi zrasti čez noč. A tako kot pri nas imajo tudi v Vililandiji pravila. In kdor ne uboga, mu zraste...

Zgodba o dveh Malinih, ki sta imela nenavadno željo postati velika čez noč, vas bo nasmejala, hkrati pa spomnila, kako lepo je biti otrok. V deželi Vililandiji imajo namreč čudežno napravo Činkušampi, ki pričara prav vse in s katero lahko čarajo le Velini. A kljub temu, da je činkulinkanje za Maline prepovedano, se Malina odločita, da se bosta začinkulinkala v Velina in čez noč zrasla.


Ob nerodnih in hecnih pripetljajih s Činkušampijem in strogim in velikim Gombo se boste zabavali in smejali tudi Velini. Še dobro, da Malina lahko na pomoč prikličeta Veline iz občinstva, ki dosežejo velik rdeč bumblin in jima pomagajo odčinkulinkati kar sta zakuhala.

Malina skozi napeto in smešno dogajanje spoznata, da bosta rajši ostala majhna in bosta velika nekoč, ko bosta velika. »Nekoč bova Velina, a do takrat bova Malina«, sta s pomočjo prijateljev, skozi smeh in zabavne prigode spoznala Malina in se igrala naprej...

A si predstavljate deželo Vililandijo, kjer živijo majhni Malini in malo večji Velini? Pravljično deželo, kjer se lahko ves ljubi dan igraš, odkrivaš svet, činkulinkaš in kjer rožice dišijo po vaniliji? Ni vam treba zapreti oči... Oglejte si predstavo Čarobna Vililandija, ki s svojo izvirnostjo naravnost navdušuje! Krasni kostumi in scenografija, zanimiva glasba in neverjetni humor nastopajočih igralcev! Pritegnili ste naše otroke in moram priznati, da sem tudi sama »padla noter«. Priporočam!

Katja Kotnjek, vzgojiteljica, vrtec Lendava

Namenjena otrokom od dveh let naprej.

Trajanje predstave: 35 min

Vloga gledalcev: Pomagajo Malinčkoma pritiskati bumbke za činkulinkanje.

Igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Luka Slavic

Avtorica besedila in režije: Miša Gerič Špacapan


Naslov

Lendavske gorice 427/b, 9220 Lendava

Pokličite nas
041 824 916
02 575 1729