Čebelica Debelica

Poučna in humorna pravljica za vsak dan v »letu«.

Navihana čebelica ne uboga tete Matice, ki jo želi poučiti o čebeljih modrostih za varno igro na travniku. S prvim sončnim jutrom poleti med pisane cvetke, kjer naleti na strašnega in lačnega sršena. Navihanka bi skoraj postala njegova čebelja večerja, če ji ne bi pomagali prijatelji, »človeški mladički« iz publike. S skupnimi močmi ukanejo strašnega sršena. Mala čebelica pa spozna, kako pomembno se je učiti in hoditi v vrtec in šolo, kako lepo je imeti prijatelje in hmmmm kako sladek je cvetni prah!

Govor, vizualna podoba in glasbena oprema predstave so prirejeni tako, da otroci uprizorjeno vsebino z lahkoto dojamejo in jo pozneje tudi podoživljajo. Ob prigodah navihane čebelice se bomo skupaj zabavali, trepetali od strahu in ploskali tako glasno, da bo zagrmelo..


Pomen gledališča za otroke ima lahko veliko večje vzgojne razsežnosti, kot se zdi na prvi pogled in predstava Čebelica Debelica govori v prid temu dejstvu. Otroci v predstavi kot pomočniki glavnega lika ne samo slišijo in vidijo vzgojno sporočilo, ampak v varnem okolju (preko igre) pomagajo čebelici rešiti njene težave. S tem postanejo del predstave, predstava pa del njihove izkušnje, kar da otrokom potrditev in zaupanje. Tovrstne dejavnosti ŠKL - jevci glasno pozdravljamo, saj bogatijo otrokove izkušnje in zaradi čustvene vpletenosti primorejo k celostnem razvoju posameznika.

Tina Korošec, Izvršna direktorica Zavoda ŠKL

NAMENJENA OTROKOM OD 3 .LETA NAPREJ.

Trajanje predstave: 35 min

Vloga gledalcev: Pomagajo narediti nevihto in ukaniti strašnega sršena

Igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Luka Slavic

Avtorica besedila in režije: Miša Gerič Špacapan


Naslov

Lendavske gorice 427/b, 9220 Lendava

Pokličite nas
041 824 916
02 575 1729