Detektiv Vohljač

Najnovejša predstava Miškinega gledališča

Ko pade tema, začnejo buriti otroško domišljijo čudni zvoki, ki prihajajo iz prostora pod posteljo, iz notranjosti otroške omare in iz škatle z igračami. Kdo so majhne »pošastice«, skrivnostni stanovalci v otroških sobicah, zaradi katerih otroci večkrat pokličejo mamice in očke na pomoč in zaradi katerih včasih ne morejo zaspati? Kako to, da oživijo le ponoči in kako to, da jih vidijo le otroci?

Vse to se sprašuje tudi bojazljiva miška, ki s pomočjo iznajdljivega pasjega detektiva Vohljača in otrok preizkusi čarobni sprej proti pošastim. A sprej res deluje? A bo pregnal vsiljive pošastice iz njene sobe in ali bo slavni detektiv izvohal kaj tako smrdi?


Predstava s svojo originalnostjo, humorjem in čudovito scenografijo navdušuje otroke ter jih uči, da se moramo soočiti s strahovi . Tako kaj hitro spoznamo, da ima strah samo velike oči, malo smrdi, okoli pa ga nič ni.

Premierno bomo predstavo izvedli v Tednu otroka 2017. Sprej proti pošastim je aktualna, drugačna, humorna, predvsem pa poučna zgodba, ki nas vse, tako velike kot majhne, uči, kako se spoprijeti s svojimi strahovi. Predstava bo razburkala vašo domišljijo, vas nasmejala do solz ter spomnila na to, kako je biti otrok. Na drugačen, inovativen način bomo tudi staršem in vzgojiteljem prikazali, kako lahko z malo domišljije in inovativnosti pomagamo otrokom premagati strah. Veselimo se nove predstave, saj bo zares drugačna od vsega, kar ste do sedaj videli.

Vanja Novak, Vrtec Lendava

NAMENJENA OTROKOM OD 3 .LETA NAPREJ.

Trajanje predstave: 35 min

Namig: Predstava je primerna za vse priložnosti.

Igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan, Luka Slavic, Martin Gerbec, Julija Ipavec

Vloga igralcev: Pomagajo pripraviti čudežni sprej proti pošastim in se naučijo, kako si ga lahko pripravijo tudi doma.

Avtorica besedila in režije: Miša Gerič Špacapan


Naslov

Lendavske gorice 427/b, 9220 Lendava

Pokličite nas
041 824 916
02 575 1729