Doktor Sreča

Aktualna in poučna predstava, ki govori o posledicah prekomerne rabe mobilnih telefonov in interneta.

Prikupni dr. Sreča, zajček z velikimi ušesi, nas na prisrčen in nenavaden način uči na kaj v tem hitrem tempu življenja moramo paziti,
da ostanemo zdravi in srečni.

Zato predpisuje nenavadne recepte, v katerih ne manjka objemov, iskrenih pogledov, nežnega dotika in treh najpomembnejših in najmočnejših besed na svetu: Rad te imam.


V „gozdu Sreče“ so vsi prijatelji. Veliko se igrajo, družijo in plešejo. Nekega dne pa v gozd zaide strašni Tele BAU BAU, ki s svojimi telefoni okuži vse živali. Vsi gledajo samo še risanke in igrajo računalniške igrice. Nobenemu ni več do druženja in igre. Še dobro, da ima zajček čarobna ušesa, ki začutijo, da s prebivalci gozda ni vse v redu. Na pomoč prikliče otroke, ki mu pomagajo zamešati srčni napoj. A jim bo uspelo premagati strašni Tele BAU BAU in v gozd Sreče znova naseliti
prijateljstvo, mir in srečo?

Poučna zgodbica nas nauči, zakaj ni dobro pretiravati z uporabo mobilnikov, kaj se zgodi, če pozabimo na tiste, ki jih imamo radi in zakaj en objem na dan prežene zdravnika stran.

Predstava je čudovita. Spet ste nas navdušili s svojo igro, zgodbo in interekcijo z otroki. Otroci so neznansko uživali, Dr. Sreča pa se je s svojimi nasveti dotaknil tudi nas, starejših. Predstavo bi si morali ogledati vsi vrtci in osnovne šole v Sloveniji. Zelo priporočam.

Medea Novak, igralka SNG Nova Gorica

NAMENJENA OTROKOM OD 3 .LETA NAPREJ.

Trajanje predstave: 35 min

Namig: Predstava je primerna za vse priložnosti.

Igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan, Martin Gerbec. Medea Novak, Zarja Pavlin

Avtorica besedila in režije: Miša Gerič Špacapan


Naslov

Lendavske gorice 427/b, 9220 Lendava

Pokličite nas
041 824 916
02 575 1729