Mineštralala

Edinstvena predstava o veselju in sreči, ki jo vsi nosimo v »žepu«.

Pika je žalostna, saj ji gre vse narobe. Prepričana je, da ima smolo, ker ima samo pet pik. Vse srečne pikapolonice imajo sedem pik, le ona jih ima pet!

Na pomoč ji priskoči skrivnostni Maestro Mineštrone, ki kuha srečne makarone. Piki želi pomagati, vendar ji ne more, saj je neviden vsem tistim, ki so slabe volje. Tako njegove vragolije vidijo le otroci. Maestro pozna skrivnostni recept za mineštro dobre volje, vendar potrebuje otroke, ki Piki pomagajo pri sestavinah. Skupaj natisnejo čarobno olivno olje za tolažbo, z glasnim smehom nahecajo česen za hec, poskrbijo, da je posoda spet polna moke za prijateljstvo in namakaronajo srečo.

Ali jim bo uspelo Piko spraviti v dobro voljo?


Predstava Mineštralala navdušuje majhne in velike gledalce. Avtorska glasba, iskrivi pravljični junaki in nepozabna zgodba o sreči, ki jo vsi nosimo s seboj, vam bo segla v srce.

Predstavo igramo tudi v praznični verziji v mesecu decembru.
P.s. Na predstavo pridite vsi dobre volje, drugače bo Maestro vašim očem neviden!

Tako dobre predstave za otroke nisem še gledala! Vse čestitke igralkama, ki sta na spontan, pristen in profesionalen način izvedli sporočilno tako bogato predstavo. Interakcija s publiko je bila izvrstna. Mineštralala je edinstveno doživetje!

Barbara Škorjanc, SNG Nova Gorica

»Meni je bilo najbolj smešno, ko je kuhar hecal Piko, ona ga pa ni videla!«

Maj, 8 let

Namenjena otrokom od 2. leta naprej.

Trajanje predstave: 35 min

Vloga gledalcev: Pomagajo Maestru natisniti čarobno olivno olje za tolažbo, nahecati česen za hec, namleti moko za prijateljstvo in namakaronati makarone sreče.

Igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Luka Slavic

Avtorica besedila in režije: Miša Gerič Špacapan, Urška Raščan


Naslov

Lendavske gorice 427/b, 9220 Lendava

Pokličite nas
041 824 916
02 575 1729