Rudi in praznične kremšnite

Humorna zimska pravljica, ki popestri praznične decembrske dni!

Palček Božo ureja v pisarni še zadnje podrobnosti s seznama prazničnih opravil. Pisma otrok so prebrana, darila zavita, sani podmazane in praznična obleka pripravljena v omari. Božo ima le še dve nalogi. Obiskati mora devet jelenčkov, ki vlečejo praznične sani, ter dokončati čarobni prah za letenje.

Najprej obišče jelenčke in preveri, ali so vsi v dobri formi za polet okoli sveta. Tresko, Plesač, Skakač, Hudko, Komet, Kupid, Plamenko in Bliskač pridno telovadijo v Božičkovi telovadnici. Le enega jelenčka ni nikjer ... Kje je Rudi?


Ko ga palček Božo zagleda, ga skoraj ne prepozna. Rudiju je namreč od preveč sladkarij in nič telovadbe zrasel velik trebušček. Le kako bo vlekel praznične sani? Božo takoj prične s praznično intervencijo. Pri tem mu priskočijo na pomoč otroci in s skupnimi močmi pomagajo Rudiju priti nazaj v formo. A kaj, ko Božo zaradi tega pozabi na čarobni prah za letenje … Za srečen konec potrebujemo le ščepec prijateljstva, nekaj iznajdljivosti in praznične iskrice, ki jih lahko naredijo le otroci. A jim bo uspelo?

Oglejte si hudomušno praznično predstavo, kjer se boste ob prigodah navihanega Rudolfa in iznajdljivega palčka Vseznalčka smejali tako na glas, da se bo slišalo do severnega pola.

Moram povedati, da smo bili nad letošnjo predstavo več kot navdušeni. Otroci so sodelovali in vzklikali kot še nobeno leto doslej. Predstava je bila izvedena na zabaven, smešen in poučen način, ob njej smo se zabavali tudi odrasli,, saj ob takšni meri hudomušnosti in igrivosti človek pač ne more ostati resen. Zagotovo vas bomo povabili tudi drugo leto in se že veselimo, kaj novega nam boste do takrat pripravili!

Eva Magdič, Geološki zavod Slovenije

NAMENJENA OTROKOM OD 3 .LETA NAPREJ.

Trajanje predstave: 30 min

Vloga gledalcev: Jelenčku Rudiju pomagajo telovaditi, palčku Božu pa ujeti praznične iskrice.

Igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan, Martin Gerbec in Luka Slavic

Dobri mož: Matej Korošec


Naslov

Lendavske gorice 427/b, 9220 Lendava

Pokličite nas
041 824 916
02 575 1729