Vsi otroci sveta

Medkulturno obarvana predstava, ki uči otroke sprejemanja drugačnosti in dialoga.

VSI OTROCI SVETA je čudovita predstava o vesoljčku, ki s svojo vesoljsko ladjo obišče naš planet in pri nas najde nekaj najlepšega, nekaj, česar njegove vesoljske očke še niso videle: toliko različnih otrok! Tega ni na nobenem drugem planetu. Pri njem doma so namreč vsi enaki. S pomočjo vesoljskega računalnika in otrok spozna različne kulture, rase in glasbo iz vsega sveta.

Svetlopolti, temnopolti otroci, otroci, ki živijo ob morju in tisti, ki se kar naprej selijo, otroci s poševnimi očmi in otroci, ki pojejo pesmi v različnih jezikih… in vsi so prijatelji med seboj… Tako toplo mu postane pri njegovem vesoljskem srčku. Našel je namreč najbolj zabaven planet v galaksiji. Preden odleti posname še sliko svojih prijateljev na planetu Zemlja in obljubi, da se bo še vrnil. Ves navdušen hiti v vesolje poročat o najbolj zanimivem planetu v galaksiji...


Predstava VSI OTROCI SVETA je za vse generacije. Poučna, zabavna in vzgojna. Mali in veliki smo plesali na afriško, kitajsko, madžarsko, romsko glasbo... Bilo je nepozabno! Igralci so marsikateremu otroku in staršem odprli srce do drugačnosti in bogatosti različnih ljudi in kultur. Miškino gledališče s svojimi predstavami vzgaja vse nas.

Boris GYöRKöŠ, učitelj razrednega pouka, OŠ Franceta Prešerna Maribor

NAMENJENA OTROKOM OD 3 .LETA NAPREJ.

Trajanje predstave: 35 min

Vloga gledalcev: Vesoljček s pomočjo otrok spoznava različne rase, kulture in glasbo iz vsega sveta. Skupaj se naučijo pesmico prijateljstva in nanjo tudi zaplešejo.

Igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Luka Slavic

Avtorica besedila in režije: Miša Gerič Špacapan, Urška Raščan


Naslov

Lendavske gorice 427/b, 9220 Lendava

Pokličite nas
041 824 916
02 575 1729